V obciach Príkra, Šarbov a Havranec bola účasť voličov vysoká

27.11.2010 Svidník

Svidník 27. novembra (TASR) – Komunálne voľby úspešne prebehli aj v najmenších obciach Svidníckeho okresu - Príkra, Šarbov, Havranec a Belejovce.
Vzhľadom na skutočnosť, že v týchto obciach bolo v zoznamoch zapísaných menej ako 15 voličov a väčšina z nich svoje volebné právo využila, účasť na voľbách dosiahla vysoké percento.
Ako uviedla predsedníčka miestnej volebnej komisie v obci Príkra Jana Pangrácová, podľa neoficiálnych výsledkov vo funkcii starostu zostane Ján Brenišin (Smer-SD), ktorý bol v týchto voľbách jediným kandidátom. Z desiatich občanov zapísaných v zozname oprávnených voličov prišlo odovzdať svoj hlas osem.
Na čele samosprávy v obci Šarbov by mal podľa neoficiálnych výsledkov zostať aj v budúcom volebnom období Stanislav Skasko (Smer-SD), ktorý sa ako jediný uchádzal o túto funkciu. Predsedníčka volebnej komisie Lenka Vrbová konštatovala, že z 13 oprávnených voličov prišlo odvoliť 10.
Na starostovskej stoličke v obci Havranec bude podľa neoficiálnych výsledkov volieb v nasledujúcom volebnom období sedieť Milan Ščerba (Most-Híd), ktorý bol jediným kandidátom na funkciu starostu. TASR to potvrdil predseda miestnej volebnej komisie Juraj Adamčík. V obci Havranec bolo v zozname oprávnených voličov zapísaných 14 ľudí, pričom všetci sa podľa neho volieb aj zúčastnili.
 

Vyberte región